řecká kuchyně
Nejnovější články v kategorii
Jak připravit plněné vinné listy (dolmades) | recept řecké kuchyně. Dolmades (dolma) je tradiční pokrm řecké kuchyně. Jedná se o závitky z listů vinné…
Jak připravit řecké plněné brambory | recept. Brambory se dají plnit nejrůznějšími ingrediencemi. V následujícím článku naleznete postup, ja…
Cukroví kourabiedes je v Řecku oblíbené pro zvláštní příležitosti, jako jsou například Vánoce nebo křtiny. Cukroví je tvarované buď do tvaru půlměsíčk…
Recept na řeckou musaku s mletým masem a lilkem. Nejznámější variantou musaky je řecká musaka, která obsahuje vrstvu mletého masa, lilku, rajčat a beš…
Je perlou řecké kuchyně. Pravý řecký salát osvěží a protože je lehký, výborně se hodí na večeři. Řecký salát se sýrem feta, tedy bílým ovčím sýrem pův…
Přivolejte do své kuchyně vůně a chutě řeckých pokrmů. Co takhle si udělat domácí gyros? K přípravě gyrosu použijeme půl kila vepřové krkovice, chléb…
Saltimbocca je oblíbené jídlo ve Švýcarsku, Itálii, Španělsku a Řecku, jehož základem je telecí maso, parmská šunka a šalvěj. Snad nejvíce známá je it…
Masové válečky sutsukaia | recept. Sutsukaia je klasický řecký recept. Volný překlad znamená polpety s kmínem a skořicí. Výsledek připomíná na talíři…
Jak připravit sfuggato mytilinis | recept. Sfuggato mytilinis je klasický řecký recept z mletého masa. Volný překlad zní prostě a jednoduše - vejce s…
Supa avgolemono se česky jmenuje Kuřecí citrónová polévka a patří spolu s Fasoladou k nejtypičtějším řeckým polévkám. Je příjemně osvěžující a sytá, a…