Masové válečky sutsukaia | recept. Sutsukaia je klasický řecký recept. Volný překlad znamená polpety s kmínem a skořicí. Výsledek připomíná na talíři tak trochu čevabčiči s krásně křupavou kůrkou a jemně měkkým zajímavě ochuceným vnitřkem.
Co je potřeba
600 g mletého masa 160 g strouhanky 1 lžíce vody 3 stroužky česneku ½ lžičky mletého kmínu 2 špetky skořice podle chuti sůl a pepř 4 lžíce hladké mouky olej na smažení
1
Mleté maso smícháme se strouhankou, kterou jsme předem provlhčili hladkou moukou. Přidáme veškeré koření a najemno nasekaný česnek. Ručně zpracujeme v homogenní směs. Promícháme opravdu dobře, aby se chutě všech koření dobře promísily.
2
V dalším kroku si z připravené masové směsi vytvoříme válečky o délce 8 – 10 cm (viz ilustrační obrázek). Následně všechny válečky obalíme v hladké mouce.
3
Mezitím si na pánvi rozpálíme olej – nejlépe obyčejný olivový (ne panenský, toho je na smažení škoda). Masové válečky osmažíme na oleji ze všech stran, dokud nebude jejich moučná kůrka světle hnědá a křupavá.
4
Hotové válečky Sutsukaia ihned podáváme, nejlépe s jednoduchým zeleninovým pilafem. Dobře se hodí i brambory a zeleninový salát. Nezapomeneme na dobré červené víno. KALI OREXI!
Tipy
Polpety můžeme podusit i ve speciální omáčce z bílého vína a rajčat. Do oleje na pánvi vložíme propasírovaná rajčata. Osolíme, opepříme a přidáme tři lžíce vína. Dusíme, dokud omáčka nezhoustne – cca 12 minut. Poté vložíme hotové sutsukaia a dusíme dalších pět minut. Ihned podáváme.
Jak připravit plněné vinné listy (dolmades) | recept řecké kuchyně. Dolmades (dolma) je tradiční pokrm řecké kuchyně. Jedná se o závitky z listů vinné…
Jak udělat hovězí steak s máslem jalapeňo | recept. Jak jednoduché, jak rychlé. Tak to je hovězí steak s máslem jalapeňo, kterým jsem se rozhodla dost…
Jak udělat masové kuličky | recept. Blíží se letní grilování? Vyzkoušejte rychlý a snadný recept. Recept na masové kuličky je zajímavý, jídlo chutné a…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.
Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.
Diskuze k článku