chleba
Nejnovější články v kategorii
Panettone je sladký italský chléb, který se ve své domovině obvykle jí o Vánocích. Má tvar kopule a je z kynutého těsta, do něhož se přidávají rozinky…
Aby měl chleba správnou kyprost, musí těsto kynout. A aby měl chleba lehce nakyslou chuť, používá se k jeho kypření chlebový kvásek. Živý, čerstvý chl…
Jak udělat smaženky ze staršího chleba | recept. Nechutná vám chleba, který jste koupili jen před pár dny, nekřupe kůrčička, nemá již vůni…
Jak zpracovat starý chleba | recepty. Návody a recepty na zpracování starého chleba. Chleba není tak levný, abychom nesnědené kousky házeli do odpadu.…
Nekynutý semínkový chléb bez mouky | bezlepkový recept. Semínkový chléb je velmi zdravou variantou ke klasickému kynutému chlebu a je vhodný i pro ty,…
Trhací chléb byl jednou experiment na oslavu narozenin mého manžela. Chtěla jsem zaujmout něčím netradičním. Výsledkem byly domácí trhací chléb s byli…
Domácí lněný chléb lze připravit za tři minuty i v mikrovlnné troubě. Potřebujete jen lněnou vlákninu, tedy směs semínek a tobolek lnu (prodává se nen…
Jak využít v domácnosti máslo | recepty. Máslo má v české kuchyni nezaměnitelnou pozici pro svou lahodnou chuť a vůni. Stále však platí, že konzumaci…
Ačkoliv pečivo kupujeme neustále, většina lidí ho skladuje špatně. V první řadě je potřeba upozornit na to, že je potřeba kupovat pečivo vždy čerstvé.…
Domácí kváskový chléb | recept. Proč chléb kynutý pomocí kvásku a ne z droždí? Protože kváskový chléb je lépe stravitelnější, má vyšší obsah hodnotnýc…