Pardubický kraj
Nejnovější články v kategorii
I tato jednoduchá rybí polévka z aljašské tresky může zazářit na vánočním stole a potěšit svou krémově jemnou chutí a konzistencí. Hospodyňky pak…
Jak udělat masopustní koblihy podle východočeské tradice | recept na masopustní koblihy z východních Čech. Obchůzka průvodu maškar a smažené koblihy,…
Naše prababičky se musely v kuchyni umět pěkně ohánět. Rozhodně neměly tolik surovin, jako my dnes, což ale rozhodně nebylo na škodu. Díky tomu m…
Jak připravit pečeného králíka k svátečnímu obědu | recepty. Recept na sváteční oběd z králíka. „Zase králíka,“ ošklíbal se Škopkovic kluk ve filmové…
Recept na staročeskou polévku kaldoun. Kaldoun se připravoval ke svátečnímu obědu, kdy se jako hlavní chod podávala drůbež, protože se kaldoun vaří z…
Recept na krajové jídlo: houbová omáčka z čerstvých hub. Kyselka se ve východních Čechách říká sladkokyselé, typicky kořeněné omáčce z hub. Je chutná,…
Jak upéct tradiční české vdolky s mákem | recept. Někdy se stane, že po rafinovaných delikatesách, a nebo naopak po stále odbývaném studeném jídle, do…
Škubánky a spěšinky | recept. Škubánky jsou dalším tradičním jídlem české kuchyně, kolem něhož se vedou veselé spory. Pro někoho jsou škubánky idylick…
Skoro neznámý recept na výtečný koláč se švestkami a s mákem. Málo známým prvkem je cukrová řepa v makové náplni. Jak upéct švestkový koláč s mákem a…
Jak udělat jablečná povidla | recept. Jablečná povidla jsou tradičním produktem českých a moravských domácností. Některé moučníky – například kynuté z…