Jak využít čekanku v kuchyni i pro zdraví | rady
Jak využít čekanku v kuchyni i pro zdraví | rady. Čekanka u nás nepatří k nejznámějším a nejpoužívanějším druhům zeleniny, je však velmi zdravá a její chuť originálně nahořklá (míra hořkosti se liší v závislosti na druhu čekanky). Nejčastěji najde uplatnění v zeleninových salátech, dá se však i tepelně upravovat. Kořen se pak již velmi dlouho používá pro výrobu náhražky kávy (tzv. cikorková káva neboli melta).
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak připravit salát s nektarinkami a balkánským sýrem | recept
Jak připravit salát s nektarinkami a balkánským sýrem | recept. Salát z letní zeleniny je klasika, která sice neomrzí, ale občas je fajn zkusit něco n…
Jak udělat ředkvičkový salát se zelím | recept
Ředkvičkový salát se zelím | recept. Sezona čerstvé tuzemské zeleniny v obchodech začíná rychlenými ředkvičkami. Ředkvička se pěstuje pro křehké a chu…
Jak připravit lehký letní salát z kedlubny | recept
Lehký letní salát z klednubny | recept. V létě, více než kdy jindy, obohacujme jídelníček saláty z čerstvé sezonní zeleniny. Jsou zdravé, tuzemská zel…
Jak na domácí čalamádu ze zelí a paprik | recept
Domácí čalamáda ze zelí a paprik | recept. Vrcholí sklizeň zeleniny, všude je velký výběr rozmanitých druhů. Co takhle zkusit namíchat čalamádu na zim…
Jak udělat cuketové špagety s rajčaty a tuňákem | recept
Cuketové špagety s rajčaty a tuňákem | recept. Cuketa je stále oblíbenější zeleninou našeho jídelníčku. Dá se připravit na mnoho různých způsobů, nasl…