Jak vyrobit zdravý domácí kečup s bylinkami | recept
Zdravý domácí kečup s bylinkami | recept. Kupované kečupy jsou bohužel často plné nezdravých modifikovaných škrobů a bílého cukru. Navíc neznáte kvalitu použitých rajčat. Pokud tedy pěstujete na zahradě vlastní rajčata nebo máte možnost sehnat kvalitní a dobře vyzrálá, neváhejte a připravte si domácí kečup podle našeho receptu do zásoby. Postup, jak vyrobit zdravý domácí kečup s bylinkami, naleznete v následujícím článku.
Co je potřeba
- 1 kg hodně zralých rajčat
- 1 jablko
- 1 velká cibule
- 70 ml jablečného octa
- 70 g třtinového cukru
- Sůl, pepř, bobkový list, případně také nové koření, hřebíček a skořice
- Čerstvé bylinky – k rajčatům se skvěle hodí bazalka, rozmarýn, oregano či saturejka
- Zavařovací skleničky a víčka
Vybírejte velmi zralá a nejlépe sladká rajčata, nebudete pak muset přidávat tolik cukru. Kečup dosladí také použitá cibule a jablko.
Tipy
Kečup můžete ochutit také česnekem, pro ozvláštnění lze přidat kari koření, a pokud si potrpíte na opravdu pálivý kečup, přidejte také nasekanou chilli papričku nebo chilli koření.
Varování
Můžete použít přezrálá rajčata, nikoliv však nahnilá či plesnivá.
Diskuze k článku