Jak vyrobit domácí kaštanový a kávový likér | recepty
Domácí kaštanový a kávový likér | recepty. Sladké domácí likéry neodmyslitelně patří k dlouhým podzimním a zimním večerům. Nevím čím to je, ale jindy než na přelomu roku tyto likéry většina lidí nepřipravuje. Domácí sladké likéry jsou oblíbené i v sousedním Německu, odkud pochází recept na kávový „šnaps“. Při výrobě domácích likérů se nebojte popustit uzdu fantazii a zkoušet nové příchutě. Základní recept je vždy obdobný jako u kaštanového likéru, pouze k vytvoření příchuti přidejte třeba ve smetaně rozpuštěné bonbony Toffo, karamely, nechte vylouhovat skořici, perníkové koření atd.
Co je potřeba
Na kaštanový likér:
- 250 ml smetany ke šlehání
- 1 plechovka Salka
- 3 čokoládové tyčinky Ledových kaštanů
- 4 kostičky hořké čokolády s vyšším obsahem kakaa
- 1 balíček vanilkového cukru
- podle chuti rum
Na kávový likér si připravte:
- 150 g krupicového cukru
- 1/8 l vody
- 50 g mleté kávy
- 1/4 l smetany ke šlehání
- 3 dl vodky (i víc, podle chuti)
Diskuze k článku