Jak připravit pravou horkou vánoční čokoládu | recept
Jak připravit pravou horkou vánoční čokoládu | recept. Když je na Vánoce venku velmi chladno a padá sníh, po návratu domů je nejlepší dát si něco teplého na zahřátí. Po pravé horké čokoládě sní každé dítě, ale i dospělí si ji rádi vychutnají. Naučím vás přípravu pravé domácí horké vánoční čokolády. Je to snadné, vyzkoušejte.
Co je potřeba
Suroviny:
• hořká čokoláda (60 – 80% kakaa)
• smetana (12%)
• špetka skořice
Pokud chcete mít opravdu dobrou vánoční čokoládu, kupte si kvalitnější čokoládu, nejlépe tu s vysokým obsahem kakaa. V rozpuštěném stavu je její chuť výrazně lepší a navíc tvoří i aroma čokolády.
Čokoládu nejprve nalámejte či nastrouhejte.
Smetanu si ohřejte těsně pod bod varu (tzn. smetana bude vřít, ale nebudou se vytvářet bublinky).
Hrnec se smetanou vezměte z plotny a přidejte nalámanou nebo nastrouhanou čokoládu. Pomocí metličky ji neustále míchejte, dokud se zcela nerozpustí.
Pokud máte možnost, nechejte horkou čokoládu 3 hodiny odležet v lednici a poté ji znovu ohřejte a podávejte se špetkou skořice.
Diskuze k článku