Jak vybírat kapra pro kuchyňskou úpravu | rady
Jak vybírat kapra pro kuchyňskou úpravu | rady. I když většina z nás kupuje kapra jen jednou ročně na vánoční stůl, dopřát si tradiční kvalitní maso z kapra s bramborovou kaší i po zbytek roku není neřestí. Právě naopak. Konzumace ryb je tělu prospěšná. Podle doporučení Ministerstva zemědělství by se ryby měly na našem stole objevit dokonce 2 – 3x týdně. Kapr pocházející z jihočeských rybníků je zárukou kvality. Přesto se vyplatí při výběru kapra v kádi mít alespoň základní povědomí o tom, jak by měl zdravý a chutný kapr vypadat a v jakých podmínkách by měl být prodáván.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak správně otevírat sekt | tipy
Jak správně otevírat sekt | tipy. Sekt a dokonce i šampaňské patří ke každé výjimečné události. Nejde tu o množství, ale o obřad, který je s otvíráním…
Jak připravit marinované kapří řízky | recept
Marinované kapří řízky | recept. Následující recept by se vám mohl hodit po Štědrém dnu. Leckde zbydou řízky z kapra, které už nikdo nechce jíst. Pora…
Jak zpracovat starší zavařeniny | rady
Jak zpracovat starší zavařeniny | rady. Situace, že se nám ve spíži nebo ve sklepě nahromadilo větší množství zavařenin, není neobvyklá. Pro přímou ko…
Jak zvládnout vánoční úklid bez chemie a toxických látek | rady pro domácnost
Jak zvládnout vánoční úklid bez chemie a toxických látek | rady pro domácnost. Nezadržitelně se blíží Vánoce. Jak si předvánoční čas užít co nejvíce v…
Jak poznat kvalitní burčák | tipy
Jak poznat kvalitní burčák | tipy. S vinobraním se na pultech obchodů, nebo při různých poutích a slavnostech, objevuje burčák. Jde o částečně zkvašen…
Kvalitnější kapr je kapr říční, který má méně tuku a není tolik cítit bahnem (respektive rybím tukem). Poznáte ho podle nižšího hřbetu a podlouhlejšího těla. Pěkná hloupost, z kterých řek se vánoční kapři loví? Naopak nejlepší druh je kapr s malou hlavou a vysokým hřbetem tzv. třeboňský.