Jak uvařit smetanovou mrkev s křenem a vepřovými kotletami | recept
Smetanová mrkev s křenem a vepřovými kotletami | recept. Následující recept je zajímavý netradiční kombinací mrkve, smetany a křenu. I když to vypadá „divoce“, chuť je překvapivě jemná a pikantní. Mrkev je doplněna vepřovým masem, ale je možné ho nahradit plátkem masa krůtího nebo kuřecího. Hotovou smetanovou mrkev s křenem a kotletami podávejte s vařenými brambory a ozdobenou zelenou petrželkou.
Co je potřeba
Pro 3 osoby:
- 700 g mrkve
- 1 cibule
- 150 ml kysané smetany
- sůl
- 1 polévková lžíce hladké mouky
- 2 polévkové lžíce strouhaného křenu nebo křeníku
- 3 vepřové kotlety
- 50 g másla
- voda na podlití
Do hrnce na cibulku vložíme mrkev, osolíme a promícháme. Několik minut mícháme a pak podlijeme malým množstvím vody. Nahoru na mrkev položíme maso, hrnec přikryjeme poklicí a necháme vše dohromady dusit. Během dušení kontrolujeme a pokud je třeba, podlijeme vodou. Vody nepřidáváme mnoho, stačí jen tolik, aby se mrkev nepřichytávala ke dnu nádoby.
Diskuze k článku