Jak uvařit rebarborový džem se zázvorem a malinami | recept
Rebarborový džem se zázvorem a malinami | recept. Rebarbora neboli reveň je velmi stará kulturní rostlina. První zmínky o ní pocházejí z Číny 2700 let před naším letopočtem. Rebarbora se sklízí časně na jaře, čím blíže k létu, tím více stoupá v rostlině obsah kyseliny šťavelové a reveň se nedoporučuje konzumovat. Pro kuchyňské použití se sklízejí řapíky. Rebarbora je zelenina, ale zpracovává se jako ovoce na koláče, knedlíky, zavařeniny. Velmi chutný džem je z malin nebo jahod a rebarbory. Bohužel, v našich podmínkách nedozrávají jahody v době sklizně reveně. Doporučuji si reveň předvařit do mrazničky.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak uvařit jahodový džem s kokosem | recept
Jahodový džem | recept. Jahody jsou oblíbeným prvním ovocem, které uzrává na zahrádkách. Jahody jsou všestranně využitelné v kuchyni, ale nejlahodnějš…
Jak udělat marmeládu z růžových lístků | recept
Marmeláda z růžových lístků | recept. Před mnoha lety jsem si z dovolené z Bulharska přivezla zavařeninu z růžových lístků. Marmeláda měla krásnou bar…
Jak uvařit akátový džem (med) | recept
Akátový džem (med) | recept. Akát je invazní dřevina původem ze Severní Ameriky. Celý strom je jedovatý, pouze květy jsou jedlé. Květy rostou v hrozno…
Jak udělat džem z dýně hokkaido | recept
Dýňový džem | recept. Podzim je čas dýní. Pryč jsou doby, kdy se u nás pěstovaly jen obří dýně Goliáš a zavařovaly se na kompot podávaný ve školních j…
Jak udělat nepečený tvarohový dort s ovocem | recept
Nepečený dort s ovocem | recept. Nepečené tvarohové dorty jsou v létě vítaným sladkým zákuskem. V parnech není chuť na těžké máslové krémy, dáváme pře…