Přejít k hlavnímu obsahu

Jak uvařit provensálské vepřové ratatouille nudličky | recept s vínem

Jak uvařit provensálské vepřové ratatouille nudličky | recept s vínem

Provensálskou kuchyní inspirovaný a voňavým kořením prostoupený pokrm, v němž se s patřičným francouzským šarmem v jednom hrnci doplňuje skvostné zeleninové ratatouille spolu s na víně podušenými vepřovými nudličkami.

Co je potřeba

  • 1 kg vepřové kýty
  • 2 velké cibule
  • 6 lžic olivového oleje
  • 300 ml suchého červeného vína
  • 1 sklenice hotového zeleninového pokrmu Ratatouille
  • 2 lžičky provensálského koření
  • 5 lžic sladkého kečupu
  • zeleninový vývar k podlévání
  • sůl a pepř k dochucení
1

Jak budete postupovat krok za krokem

Na rozpáleném oleji nejprve osmahněte nadrobno nasekanou cibuli.

orestování cibule na rozpáleném oleji
2

Jakmile cibule zezlátne přidejte k ní na nudličky nakrájenou vepřovou kýtu a zprudka za stálého míchání orestujte.

přidání vepřových nudliček ke zlatavé cibuli
3

Ve chvíli, kdy se maso zatáhne a zbělá, přilijte do hrnce červené víno. Zakryjte pokličkou a na středním ohni přibližně 40 minut duste doměkka. Během dušení vepřové nudličky občas promíchejte a v případě potřeby podlijte zeleninovým vývarem.

podlití masa červeným vínem
případné podlévání zeleninovým vývarem
4

K měkkému podušenému masu pak přidejte celý obsah sklenice zeleninového ratatouille a jídlo na mírném ohni pár minut promíchávejte, prohřívejte.

přimíchání zeleninového ratatouille
5

Závěrečné dochucení a tipy na přílohu

Na závěr směs dochuťte provensálským kořením, kečupem, solí, pepřem a ještě přibližně 5 minut prohřívejte.

Tím jsou jednoduché provensálské vepřové ratatouille nudličky připraveny k podávání, a to nejlépe s těstovinami, bramborovými noky, či malými bramboráčky, anebo stylově s křupavou francouzskou bagetou.

závěrečné dochucení kořením a kečupem

Tipy

  • Zeleninové ratatouille můžete před přidáním do hrnce rozmixovat tyčovým mixérem a připravit tak provensálské vepřové ratatouille nudličky s hladkou omáčkou, kterou si nejlépe vychutnáte s rýží či těstovinami.
Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.