Jak uvařit provensálské vepřové ratatouille nudličky | recept s vínem
Provensálskou kuchyní inspirovaný a voňavým kořením prostoupený pokrm, v němž se s patřičným francouzským šarmem v jednom hrnci doplňuje skvostné zeleninové ratatouille spolu s na víně podušenými vepřovými nudličkami.
Co je potřeba
- 1 kg vepřové kýty
- 2 velké cibule
- 6 lžic olivového oleje
- 300 ml suchého červeného vína
- 1 sklenice hotového zeleninového pokrmu Ratatouille
- 2 lžičky provensálského koření
- 5 lžic sladkého kečupu
- zeleninový vývar k podlévání
- sůl a pepř k dochucení
Krok 1
Na rozpáleném oleji nejprve osmahněte nadrobno nasekanou cibuli.
Krok 2
Jakmile cibule zezlátne přidejte k ní na nudličky nakrájenou vepřovou kýtu a zprudka za stálého míchání orestujte.
Krok 3
Ve chvíli, kdy se maso zatáhne a zbělá, přilijte do hrnce červené víno. Zakryjte pokličkou a na středním ohni přibližně 40 minut duste doměkka. Během dušení vepřové nudličky občas promíchejte a v případě potřeby podlijte zeleninovým vývarem.
Krok 4
K měkkému podušenému masu pak přidejte celý obsah sklenice zeleninového ratatouille a jídlo na mírném ohni pár minut promíchávejte, prohřívejte.
Krok 5
Na závěr směs dochuťte provensálským kořením, kečupem, solí, pepřem a ještě přibližně 5 minut prohřívejte.
Tím jsou jednoduché provensálské vepřové ratatouille nudličky připraveny k podávání, a to nejlépe s těstovinami, bramborovými noky, či malými bramboráčky, anebo stylově s křupavou francouzskou bagetou.
- Zeleninové ratatouille můžete před přidáním do hrnce rozmixovat tyčovým mixérem a připravit tak provensálské vepřové ratatouille nudličky s hladkou omáčkou, kterou si nejlépe vychutnáte s rýží či těstovinami.