Jak uvařit plněné bramborové knedlíky | recept
Plněné bramborové knedlíky | recept. Plněné bramborové knedlíky se mohou podávat jako příloha například ke špenátu, kyselému zelí, ale i samotné. Jako samostatný pokrm je posypeme osmaženou cibulkou, strouhankou nebo je doplníme třeba salátem z kysaného zelí s mrkví. Je to jídlo syté a rychlé. Knedlíky se mohou plnit uzeninou, vynikající jsou plněné vepřovými škvarky. Plněné knedlíky se mohou připravit i do zásoby a zmrazit. Máme je potom po ruce, kdykoli nemáme čas na vaření.
Co je potřeba
- 600 g den předem vařených brambor
- 350 g polohrubé mouky
- 1 celé vejce
- 1 kávová lžička soli
- uzené maso nebo škvarky
Brambory uvaříme ve slupce den před plánovanou přípravou knedlíků. Druhý den je oloupeme a na jemném struhadle nastrouháme, nebo prolisujeme. Do nastrouhaných brambor přidáme polohrubou mouku a rukama obě suroviny promícháme (nemačkáme). Přidáme sůl, celé vejce a prohněteme v těsto. Pokud se nám nedaří a těsto je moc tuhé (nechce se spojit), přidáme lžíci vody. Uzeninu pokrájíme na menší kousky.
Tipy
Nejprve si dejte vařit vodu na knedlíky a pak teprve zpracovávejte těsto. Když začne voda vřít, budete akorát končit s přípravou knedlíků a těsto nezřídne.
Diskuze k článku