Jak uvařit plněné bramborové knedlíky | recept
Plněné bramborové knedlíky | recept. Plněné bramborové knedlíky se mohou podávat jako příloha například ke špenátu, kyselému zelí, ale i samotné. Jako samostatný pokrm je posypeme osmaženou cibulkou, strouhankou nebo je doplníme třeba salátem z kysaného zelí s mrkví. Je to jídlo syté a rychlé. Knedlíky se mohou plnit uzeninou, vynikající jsou plněné vepřovými škvarky. Plněné knedlíky se mohou připravit i do zásoby a zmrazit. Máme je potom po ruce, kdykoli nemáme čas na vaření.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Aby knedlíky nebyly na povrchu oslizlé, vařím je buď v hrnečích (Hrnečky vymastím sádlem - do hrnečku lze dát dva knedlíky, které předtím potřeme na styčných plochách olejem. Hrnečky se dají do hrnce s horkou vodou. Voda by měla dosahovat do třetiny až poloviny hrnku.) nebo zabalené do potravinářské folie, s kterou je pak možné dát knedlíky do mrazáku a potom je lze takto zabalené ohřát v horké vodě
Plněné bramborové knedlíky se škvarkami mám ráda. Když škvařím špek, pochutnám si na teplých škvarcích a zbytek druhý den pomelu do skkleničky. Buď na mazání na chléb nebo s nimi naplním bramborové knedlíky a dám si na ně hodně smažené cibulky. No a k tomu salát a je to výborný oběd. Jelikož jich vždy dělám víc, zmrazím a je rzerva v mrazáku na několik obědů i s obmněnami, Třeba s dušeným zelím. Vlasta