Jak uvařit ovocný rosol s mátou | recept na jablečný rosol
Ovocný rosol s mátou | recept z jablek. Dříve, před dobou supermarketovou, naše babičky zpracovávaly všechno ovoce, které se jim urodilo na zahrádce nebo si nasbíraly volně v přírodě. Nevyhazovaly ani plody, které vzhledově neodpovídají dnešním normám. Vzhledem ke stále rostoucím cenám potravin se někteří z nás opět vracejí k domácímu konzervování, a proto vznikl tento článek, ve kterém vám poradíme, co s padanými jablky (postup je stejný i u jiného druhu ovoce). Využijte úrody jablíček a připravte si vynikající jablečný rosol podle následujícího snadného receptu.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak udělat jablečný rosol s mrkví a rumem | recept na zpracování jablek
Jak udělat jablečný rosol s mrkví a rumem | recept na zpracování jablek. Nabízím vám tip na zpracování jablek nehodících se k uskladnění. Už naše babi…
Jak udělat marmeládu z růžových lístků | recept
Marmeláda z růžových lístků | recept. Před mnoha lety jsem si z dovolené z Bulharska přivezla zavařeninu z růžových lístků. Marmeláda měla krásnou bar…
Jak zavařit hrušky v medu | recept
Jak zavařit hrušky v medu | recept. Domácí kompoty se hodí mít v zásobě ve sklepě nebo spíži. V zimě je využijete na výborné koláče, dezerty nebo…
Jak uvařit akátový džem (med) | recept
Akátový džem (med) | recept. Akát je invazní dřevina původem ze Severní Ameriky. Celý strom je jedovatý, pouze květy jsou jedlé. Květy rostou v hrozno…
Jak upéct jahodové řezy s krémem | recept na řezy z jogurtového těsta
Jahodové řezy s krémem | recept. Jahody milují děti i dospělí. Tyto sladké šťavnaté plody nejlépe chutnají čerstvé, právě utržené nebo zpracované bez…