Jak uvařit mrkvovou polévku s tymiánem
Jak uvařit mrkvovou polévku s tymiánem | recept na mrkvový krém. Úžasná krémová mrkvová polévka bez vymýšlení složitých kombinací je zde. Sladká mrkev doplněná voňavým tymiánem, trochou smetany, vytvoří jemnou a chuťově dokonalou krémovou polévku, kterou si naštěstí můžete dopřát v průběhu celého roku a nejen v sezóně. Samozřejmě připravená z první jarní mrkve je nejlepší, ale skvěle do ní zužitkujete i starší déle uskladněné mrkve v zimním období.
Co je potřeba
- 600 g mrkve
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 4 snítky čerstvého tymiánu (případně sušeného)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 litr kuřecího vývaru
- 150 ml smetany na vaření
- ½ hrsti petrželové natě
- špetka muškátového oříšku
- sůl, pepř
Tipy
Doporučuji k polévce podávat krutony výraznější chuti, například česnekové, ale dokonale ladí i sýrové. Vyzkoušet můžete také jednoduché parmazánové sušenky z listového těsta (listové těsto rádýlkem nakrájejte na čtverečky, potřete je vajíčkem, posypte nastrouhaným parmazánem a pečte v předem vyhřáté troubě na 200 ˚C, 20–30 minut).
Diskuze k článku