Jak uvařit kuřecí játra s karamelizovanými jablky
Jak uvařit kuřecí játra s karamelizovanými jablky | recept z kuřecí játry. Tento recept je dokonalým návodem, jak velice snadno z obyčejných kuřecích jater připravit jídlo hodné michelinské hvězdy. Jen taková jídla se nebojí neotřelých kombinací slané a sladké chuti, zakomponování ovoce a podobně. Nebojte se ani vy a v duchu michelinského šéfkuchaře zkombinujte játra s pikantním balzamikem a sladkými karamelizovanými jablky. Výsledek bude přímo mistrovský.
Co je potřeba
Játra:
- 1 kg očištěných kuřecích jater
- 50–100 ml olivového oleje na opečení jater
- 200 ml balzamikového octa
- 100 g medu
- 50 g másla
- sůl a pepř
Karamelizovaná jablka:
- 6 ks jablek
- 4 lžíce medu
- 50 g másla
Následně je zprudka orestujte na větším množství oleje tak, aby byla ze všech stran zatažená, opečená dozlatova, ale nevysušená a uvnitř stále šťavnatá. Případnou vzniklou tekutinu (šťávu) nechejte vydusit a pak do pánve přidejte med s balzamikovým octem a svařte do konzistence sirupu, občas promíchejte.
Tipy
Směle místo kuřecích jater použijte játra vepřová, hovězí či si dopřejte některá z tučnějších, například kachní. Tučnější játra naprosto perfektně vyváží slanou a sladkou chuť zkombinovanou v jednom pokrmu.
Diskuze k článku