Jak uvařit indickou bramborovou polévku s hráškem
Indická ostrá a kořeněná bramborová polévka s hráškem má nevšední zajímavou chuť. V potřebných surovinách k její přípravě je koriandr. Koriandr je mleté semeno jednoleté rostliny, jejíž listy se v kuchyni také používají. Na rozdíl od lístků, které někomu nechutnají, má mleté koření příjemnou chuť, nebojte se ho, v polévce příjemně překvapí.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak uvařit světové batátové kari s arašídy | recept
Jak uvařit světové batátové kari s arašídy | recept. Výtečná indická specialita plná exotických chutí a vůní, jejíž podstatou je výrazně pikantní a ne…
Jak snadno udělat indické placky čapátí | jednoduchý a levný recept
Jak snadno udělat indické placky čapátí | jednoduchý a levný recept. Čapátí jsou placky z mouky a vody, které se v Indii podávají k jídlu tak, jako u…
Jak uvařit kuřecí Tikka masalu | recept indické kuchyně
Jak uvařit kuřecí Tikka masalu | recept indické kuchyně. Chuťově dokonalá a kořením provoněná indická jídla jsou i přes obsáhlý výčet surovin až neuvě…
Jak upéct indické placky naan | recept
Jak upéct indické placky naan | recept. Máte chuť na indické jídlo? Nemusíte hned letět do Indie, nebo si zamlouvat místo v indické nebo nepálské rest…
Jak uvařit dhal z červené čočky | recept
Jak uvařit dhal z červené čočky | recept. Dhal – to je doslova dar indické kuchyně. Ta dokonalá souhra typického indického koření s dokonale vyla…
Uvařil jsem, kvůli dalším členům rodiny jsem dal méně česneku a koření a vynechal chilli. Přesto (nebo právě proto?) nám polévka velmi chutnala. Budu ji vařit častěji.