Jak uvařit houbové rizoto po maďarsku
Jak uvařit houbové rizoto po maďarsku | recept na rizoto z čerstvých hub. V novém článku vám představím recept maďarské kuchyně – zapečené houbové rizoto. Využijte poslední hezké podzimní dny a pokuste se nasbírat nějaké lesní houby. Nemáte-li tu možnost, nevadí, houby z lesa nahraďte žampiony z obchodu, poslouží stejně dobře. Takto připravené rizoto je příjemnou změnou v jídelníčku a navíc oceníte velmi snadnou přípravu.
Co je potřeba
- 200 g suché rýže
- 300 g čerstvých hub (žampiony)
- 100 g slaniny
- 1 cibule
- 3 zelené papriky
- 3–4 rajčata
- lžíce mleté sladké papriky
- sůl
- lžička mletého pepře
- 2 vejce
- 150 ml smetany
- strouhaný sýr na posypání porcí
- tuk a strouhanka na formu
Nejprve dejte vařit rýži. Uvařenou sceďte a nechte okapat. Houby a zeleninu očistěte a pokrájejte na menší části. Kloboučky žampionů, pokud jsou bez otlaků a čisté, nemusíte loupat. Slaninu rozkrájejte na kostky a vložte ji do studené pánve. Pánev zahřejte, slaninu vyškvařte a zpěňte na ní kostičky cibule.
Diskuze k článku