Jak uvařit cuketovo-rajčatovou polévku
Cuketa a rajčata patří ke klasickým letním plodinám, cuketa sice u některých strávníků pořád vzbuzuje rozpaky, nicméně osobně patřím mezi ty, kterým se nikdy nepřejí. Cuketa pak skvěle ladí dohromady s rajčaty třeba v následující polévce. Jde o velice snadný recept, který připravíte během pár chvil a nestihnete kuchyň ani příliš rozehřát, což se v parných letních dnech rozhodně hodí. Rajčata s cuketou pak poněkud netradičně doplňují pohankové vločky, které polévku nejen zahustí, ale zároveň je díky nim i sytější. Díky skryté ingredienci ve formě parmazánu získá pak polévka středomořský nádech.
Co je potřeba
Co budeme potřebovat:
500 g cukety
300 g rajčat
1 mladou cibuli
2 lžíce olivového oleje
1 lžíci másla
2 bobkové listy
sůl a pepř
1 hrst pohankových vloček
1-2 stroužky česneku
1 lžíci parmazánu
bazalku na ozdobu
Na pánvi mezitím opražíme nasucho pohankové vločky. Pak je nasypeme do hrnce s polévkou, necháme ještě krátce projít varem. Jakmile bude zelenina měkká a vločky nabudou na objemu, stáhneme hrnec z plamene. Česnek zbavíme slupky a prolisujeme ho do polévky. Ponorným mixérem pak z polévky vytvoříme krém.
Diskuze k článku