Jak upéct zdravější borůvkový koláč s tvarohem | recept
Zdravější borůvkový koláč s tvarohem | recept. Pokud hledáte recept na zdravější moučník ke kávě či čaji, který je velmi snadný na přípravu, máme pro Vás tip. Vyzkoušejte špaldový koláč s borůvkami a tvarohem. Postup, jak připravit zdravější borůvkový koláč s tvarohem naleznete na následujících řádcích.
Co je potřeba
Co je potřeba na korpus:
- 1 vejce
- 100 ml rostlinného oleje
- 120 ml mléka
- 75 g třtinového cukru
- 200 g celozrnné špaldové mouky
- 1/2 balíčku prášku do pečiva z vinného kamene
- Máslo a hrubá špaldová mouka na vymazání a vysypání formy.
Na tvarohovo-borůvkový krém potřebujeme:
- 2 vaničky měkkého tvarohu
- 100 g moučkového třtinového cukru
- 200 g čerstvých či mražených borůvek (nebo klidně jiného ovoce – ostružin, malin apod.)
- 1 balíček agaru
- Čerstvé či mražené ovoce na ozdobu
Borůvky jsou oblíbené lesní plody, které obsahují velké množství látek cenných pro náš organismus, např. vitamíny A a C, vitamíny skupiny B, železo i látky snižující hladinu cukru v krvi, třísloviny (které působí jako přírodní antibiotikum a dokážou skvěle vyčistit tělo) a další antioxidanty. Borůvky dále mimo jiné zvyšují imunitu, bojují s chřipkou a nachlazením, regenerují oční barvivo, uklidňují nervy, atd.
Mezitím si připravíme krém. Nejprve borůvky podusíme s cukrem a promixujeme je ponorným mixérem. Borůvky necháme trochu vychladnout a poté do nich přisypeme agar a necháme jej nabobtnat a zchladnout. Pokud borůvky nepustí dostatek šťávy, podlijeme je trochou vody.
Následně v míse smícháme tvaroh s hotovou borůvkovou směsí a krém případně podle chuti dosladíme.
Tipy
V létě samozřejmě můžete použít i kanadské borůvky ze zahrádky.
Diskuze k článku