Jak upéct staročeskou sekanou | recept na sekanou od babičky
Sekaná od babičky? Z poctivých surovin a bez přídavků různých prefabrikátů. Jak si staročeskou sekanou udělat doma? Ve videu naleznete recept. Na masovém mlýnku se umele maso (z vepřové kýty, krkovice a hovězího zadního v poměru 2 díly vepřového masa na 1 díl hovězího), česnek i cibule, přidá se vejce a tradiční koření – majoránka, sůl, pepř, a neměl by chybět ani špek nakrájený na kostičky. Recept na sekanou z mletého masa ve videu, které vzniklo v rámci projektu Babiččina česko-polská kuchařka.
Tipy
Vyzkoušejte i další staročeské recepty.
Čtěte také: sekaná pečená ve vepřové bránici v receptu na stránce Jitulčiny recepty.
Podívejte se, jak sekanou z mletého masa připravují Kluci v akci se šéfkuchařem Sapíkem
Diskuze k videu