Jak upéct slaný koláč s vinnou klobásou a karamelizovanou cibulí | recept
05. Duben 2023
Jak upéct slaný koláč s vinnou klobásou a karamelizovanou cibulí | recept. Vinná klobása se uplatní v kuchyni nejen o Vánocích nebo Velikonocích, kdy se konzumuje nejčastěji, ale i kdykoli jindy. Je mnoho a mnoho receptů a troufám si tvrdit, že chutná skvěle v každém z nich. Na našich stránkách jich také máme několik a rozhodně stojí za vyzkoušení. Dnešní slaný koláč je původem od našich polských sousedů a recept je hodně oblíbený. Zkuste ho i vy podle následujícího postupu.
Co je potřeba
Těsto:
- 200 g hladké mouky
- 85 g studeného másla
- 50 ml ledové vody
- špetka soli
Náplň:
- 300 g vinné klobásy
- 200 g zakysané smetany
- 2 vejce
- 2 velké cibule
- 50 g strouhaného sýru
- 50 g plísňového sýru
- 1 lžička krupicového cukru
- 30 g oleje nebo ghí
- 2 –3 lžičky balsamikového octa
- na špičku nože muškátového oříšku
- lžička mletého bobkového listu
- lžička mletého nového koření
- trochu mletého pepře
- sůl
- pažitka nebo cibulová nať
Související články
Další zajímavé články
Jak upéct vinnou klobásu s cibulí, houbami, kyselým zelím a pivem | recept
Jak upéct vinnou klobásu s cibulí, houbami, kyselým zelím a pivem | recept. Recept na netradiční úpravu bílé vinné klobásy pochází z polské kuchy…
Jak upéct vinnou klobásu na černém pivě
Jak upéct vinnou klobásu na černém pivě | recept na vinnou klobásu pečenou v troubě. Vaření s vínem, pivem či jiným alkoholem je zábava. Ať už v…
Jak upéct cibulový koláč s vinnou klobásou | recept
Jak upéct cibulový koláč s vinnou klobásou | recept. Není lepší koláč než koláč s překvapením. Zvláště, když jím je delikátní vinná klobása rafin…
Jak připravit pečenou vinnou klobásu s jablky a cibulí | recept
Jak připravit pečenou vinnou klobásu s jablky a cibulí | recept. Na pánvi zkaramelizovaná směs jablek a cibule, která je následně zapečená spolu s…
Jak upéct zelí s vinnou klobásou na černém pivu | recept
Jak upéct zelí s vinnou klobásou na černém pivu | recept. Smíchat v jedné míse významné české speciality a zapéct je, byl opravdu skvostný nápad.…
Diskuze k článku