Jak připravit pečenou vinnou klobásu s jablky a cibulí | recept
Jak připravit pečenou vinnou klobásu s jablky a cibulí | recept. Na pánvi zkaramelizovaná směs jablek a cibule, která je následně zapečená spolu s vinnou klobásou, je sice méně tradičním pojetím přípravy oblíbené české delikatesy, ale tak fantastickým, že už nebudete chtít jinak. Zvláště pokud si ji vychutnáte s bramborovou kaší.
Co je potřeba
- 800 g vinné klobásy
- 8 cibulí
- 8 jablek
- 60 g másla (+ na vymazání pekáčku)
- 3 lžíce třtinového cukru
- 6 lžic balzamikového octa
- 5 snítek čerstvého tymiánu
- sůl a pepř dle vlastní chuti
Jakmile bude cibule rovnoměrně opečená, přisypte k ní třtinový cukr, přilijte balzamikový ocet a ochuťte tymiánem. Takto ochucenou cibuli pak za stálého míchání dál pár minut opékejte, dokud se neobalí jemně zkaramelizovanou omáčkou. Místo čerstvého tymiánu můžete použít i sušený, který před přidáním necháte rozvonět na suché pánvi.
Pečte v předem vyhřáté troubě při 190 °C (horkovzdušná trouba 170 °C) přibližně 30 minut. Ke konci pečení můžete troubu přepnout na gril a pár minut grilovat.
K upečené dobrotě vřele doporučuji podávat bramborovou kaši, která báječně doplní šťavnatou přílohu z jablek a cibule. Můžete si ji dopřát i jen tak, s čerstvou bagetou.
Tipy
Delikátnější chuti dosáhnete, pokud klasickou cibuli vyměníte za červenou. Ta je ve zkaramelizované podobě opravdu vynikající.
Diskuze k článku