Jak upéct slané muffiny s kukuřicí | recept
Muffiny jsou jednoporcové buchtičky, které k nám přišly z Ameriky. Určitě je znáte v jejich sladké variantě. Kdo není na sladké nebo rád experimentuje, ten jistě vyzkouší jejich slanou verzi. Hodí se skvěle jako svačina na výlet, potěší večerní návštěvu a rozhodně neurazí ani jako zpestření venkovní oslavy nebo pikniku. Tyto slané muffiny s kukuřicí zachutnají nejen dospělým, ale i dětem.
Co je potřeba
- 270 g hladké mouky
- 250 ml podmáslí nebo kyšky
- 85 g másla
- 2 vejce
- 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva (nejlépe bez fosfátů)
- 1 lžíce oleje
- 150 g sterilované kukuřice (zrna)
- 80 g tvrdého sýru (gouda, eidam, apod.)
- 150 g šunky
- 3 cibule
- sůl a pepř dle chuti
Tekutou směs nalijeme k sypké a ručně nebo pomocí šlehače na nízké otáčky zamícháme. Se šleháním to nepřeháníme, jen tak si muffiny zachovají nadýchanost. Do vzniklého těsta přimícháme opečenou cibulku, šunku, sýr a také kukuřici. Pomocí polévkové lžíce plníme košíčky na muffiny asi do dvou třetin (těsto během pečení nabyde).
Tipy
Muffiny se nejsnáze pečou ve speciální formě nebo silikonových košíčcích. Po upečení je ze silikonových košíčků přemístíme a uložíme volně nebo do ozdobných papírových košíčků.
Diskuze k článku