Jak upéct rebarborovo-jahodové řezy s kokosovou krustou | recept
Rebarborovo-jahodové řezy s kokosovou krustou | recept. Podle tohoto receptu si připravíte velice chutné řezy, vhodné k nedělní kávě nebo pro vítanou návštěvu. V koláči se kombinuje nakyslost rebarbory se sladkostí jahod, které jsou doplněné kokosovou krustou na povrchu. Příprava řezů je sice poměrně zdlouhavá, ale jejich lahodná chuť vás odmění za vynaloženou námahu.
Co je potřeba
Co budeme potřebovat na těsto:
100 g krupicového cukru
220 g hladké mouky
5 lžic mletých vlašských ořechů
250 g másla
Co budeme potřebovat na ovocnou náplň:
300 g krupicového cukru
60 g hladké mouky
lžička kypřícího prášku
4 vejce
1 lžíce citronové šťávy
200 g jahod
330 g očištěné rebarbory
100 g kokosu
V prvním kroku nakrájíme oloupanou rebarboru na kostky. Vložíme ji do hrnce, posypeme asi třemi lžícemi cukru a přivedeme k varu. Přibližně po pěti minutách, když je rebarbora měkká, odstavíme hrnec z ohně a necháme rebarboru zchladnout. Troubu předehřejeme na 180 °C, pekáč vymažeme tukem a potáhneme pečicím papírem. Pokud máme rádi vyšší řezy, připravíme si menší pekáč.
Mezitím si přichystáme ovocnou náplň. Nejprve smícháme mouku a kypřící prášek. V jiné míse vyšleháme vejce s cukrem do pěny. K připravené pěně přidáme moučnou směs a přilijeme citronovou šťávu. Jahody omyjeme a nakrájíme na plátky a smícháme je s rebarborou. Nakrájené jahody s rebarborou přidáme k vaječné pěně a důkladně promícháme.
Diskuze k článku