Jak upéct piškotové řezy | recept
Piškotové řezy | recept. Piškotové řezy jsou trochu pracnější, ale vypadají efektně a výborně chutnají. Řezy se skvěle hodí na různé domácí oslavy nebo k jiným plánovaným příležitostem. Piškotové řezy se musí totiž péci několik dní dopředu, aby zvláčněly, změkly a propojily se všechny chutě. Pojďte si společně připravit vynikající piškotové řezy, určitě si je oblíbíte.
Co je potřeba
Těsto:
- 450 g hladké mouky
- 70 g másla nebo Hery
- 150 g moučkového cukru
- 1 prášek do pečiva
- 2 celá vejce
- 5 lžic mléka
- 2 lžíce kakaa
Náplň:
- 1/2 l mléka
- 1 lžíce vanilkového pudinku
- 4 lžíce hrubé mouky
- 200 g moučkového cukru
- 300 g másla
- piškoty
- Božkov (rum)
Poleva:
- čokoláda
Z každého dílu těsta vyválíme placku, kterou upečeme na plechu vyloženém pečicím papírem. Usnadní to následné skládání moučníku. S těstem se hůře pracuje, je tuhé. Doporučuji nejprve těsto vymačkat na plech rukou a pak přejet válečkem. Drobné nerovnosti nevadí, krém je schová. Pečeme při 180 °C v předem vyhřáté troubě asi 8 až 10 minut.
Z mléka, mouky a pudinkového prášku uvaříme hustou kaši. Postup je stejný jako u vaření pudinku. Kaši necháme vystydnout. Utřeme máslo, cukr, vanilkový cukr a po částech do této směsi přidáváme vychladlou uvařenou kaši. Před přidáním dalšího množství kaše musí být předchozí dobře zašlehaná, jinak se krém srazí.
Polovinou ušlehaného krému potřeme tmavý plát těsta a poklademe dětskými piškoty zlehka namočenými v rumu. Na piškoty navrstvíme druhou polovinu krému, přikryjeme světlým plátem těsta, zatížíme a necháme v chladu do druhého dne. Na zatížení použijeme třeba dřevěné prkénko. Váhou prkénka se vytlačí případné vzduchové mezery z krému.
Diskuze k článku