Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct mřížkový koláč s meruňkami i bez cukru

Jak upéct mřížkový koláč s meruňkami i bez cukru

Koláč z následujícího receptu nemusíte péci jenom s meruňkami, využijete téměř všechny druhy ovoce podle sezóny. Je určen pro pečení v malé formě (23-24 cm).

Recept je určen pro diabetiky, jako sladidlo je přidaná fruktóza. Názory na konzumaci fruktózy se různí, ale diabetik moc na výběr nemá a zdravý člověk ji nahradí cukrem. Množství cukru je v receptu uvedeno v závorce. Fruktóza má o 30 % vyšší sladivost oproti cukru a některé zdroje uvádějí, že bezpečná denní dávka je 40 g fruktózy. Do denního příjmu je však nutno započítat i fruktózu z přijímaného ovoce.

Diskuze k článku

Přidat komentář

Další zajímavé články

Jak upéct koláč s blumami | recept
Jak upéct koláč s blumami | recept
Koláč s blumami | recept. Ovocné koláče všeho druhu prostě k letním měsícům neodmyslitelně patří. Proto není na škodu mít v rukávu více různých recept…
Jak upéct ovocné koláče bez kynutí
Jak upéct ovocné koláče bez kynutí
Ovocné koláče, kdo by je neměl rád! V létě se ale málokteré hospodyňce líbí představa půldne stráveného v kuchyni. Pečení kynutých koláčů zabere dost…
Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.