Jak upéct mazanec s mákem a višněmi | recept
Mazanec s mákem a višněmi | recept. Podle tradic se o velikonočním týdnu na Bílou sobotu peče nejstarší obřadní pečivo – mazanec. Je to bochánek ze sladkého kynutého těsta, zdobený mandlemi a svrchu naříznutý do kříže. Podává se nakrájený na plátky a pocukrovaný. Ne každý ho má v oblibě, těsto je sušší. Vyzkoušela jsem upéct mazanec s makovou náplní a višněmi a ten mojí rodině chutnal více, než klasický. Nabízím recept na vyzkoušení.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak upéct mazanec v dortové formě | recept bez laktózy
Jak upéct mazanec v dortové formě | recept bez laktózy. Z tohoto neobvyklého těsta, na který jsem objevila recept na jednom zahraničním serveru,…
Jak upéct velikonoční věnec s vejci | recept
Velikonoční věnec s vejci | recept. Při pečení velikonočních bochánků nemusíte z těsta tvarovat jen klasický tvar bochánku. Zkuste ze stejného těsta u…
Jak upéct velikonoční kynutý cop | recept
Velikonoční kynutý cop | recept. Dnes se naučíme připravovat univerzální kynuté těsto, vhodné na pečení mazanců, vánoček a jiného sladkého pečiva. Těs…
Jak bez kynutí upéct tvarohové minimazance s medovou krustou
Tradice je tradice, všechna čest, ale někdy není špatné „zazlobit“ a tradice porušit. V případě těchto nekynutých tvarohových minimazanců Vám bud…
Jak upéct mazanec z bramborového těsta | recept
Mazanec z bramborového těsta | recept. Netradiční mazanec z bramborového těsta vydrží hodně dlouho vláčný. Jeho příprava je rychlá, nenechává se dlouh…