Jak upéct mandlové rohlíčky | recept
Mandlové rohlíčky | recept. Rohlíčky z mandlového těsta patří mezi méně náročné cukroví. Zdobíme je podle toho, kolik máme času. Mandlové rohlíčky se mohou nechat obalené v cukru s vanilkou, naplnit krémem a polít čokoládou, nebo jen postačí konce rohlíčků namočit do čokolády. Těsto neobsahuje vejce, proto je křehké a mandlové rohlíčky je možné ihned konzumovat.
Co je potřeba
- 240 g hladké mouky
- 200 g másla nebo Hery
- 70 g moučkového cukru
- 100 g mandlí
Z těsta vyválíme váleček, přeložíme ho na polovinu a stočíme do spirály. Vytvarujeme rohlíček a přeneseme jej na plech. Ten potřeme tukem nebo vyložíme papírem na pečení. Spirálové rohlíčky jsou nejlepší obalované v moučkovém cukru s vanilkou nebo skořicí. Obalujeme je asi 5 minut zchladlé. Cukr se hezky nachytá do záhybů a vanilka i skořice se k mandlové chuti hodí. Konce vyvalovaných rohlíčků jednoduše namáčíme do polevy z hořké čokolády.
Diskuze k článku