Přejít k hlavnímu obsahu

Jak udělat nepečené ořechové trubičky | recept

08. Listopad 2024
Jak udělat nepečené ořechové trubičky | recept

Nepečené ořechové trubičky | recept. Výroba nepečeného cukroví přichází na řadu až několik málo dní před Vánoci. Cukroví stačí k odležení velmi krátká doba a některé se může konzumovat ihned po dokončení, jako třeba trubičky z našeho dnešního receptu. Trubičky můžete stáčet z ořechového nebo mandlového těsta. Plnit se mohou libovolným krémem nebo šlehačkou, podle toho, čemu dáváte přednost. Uchovávejte je podle toho, jaká teplota je vhodná pro vámi zvolený druh náplně. 

Co je potřeba

  • 200 g sušeného mléka
  • 200 g moučkového cukru
  • 200 g jemně strouhaných ořechů nebo mandlí
  • 3 bílky
  • náplň podle vlastního uvážení
  • čokoláda na polevu
1

Sušené mléko, velmi jemně strouhané lískové nebo vlašské ořechy (popř. mandle) a moučkový cukr promíchejte v míse dohromady.

2

Přidejte 3 bílky a ručně vypracujte nelepivé těsto. Vejce mohou obsahovat různě velké bílky, podle toho upravte hustotu hmoty. Stačí přidat sušené mléko nebo ořechy navíc. Nelepivou hmotu rozvalujte na sílu 2 mm. Pracujte na nepřilnavé podložce, nepodsypávejte. Pokud vám to nejde, lehce vál poprašte moučkovým cukrem.

3

Vykrajujte rádlem obdélníčky nebo kulatou formičkou kolečka. Stočte z nich pomocí vařečky trubičky a spoj lehce přimáčkněte. Násadu vařečky před stáčením hmoty namočte v cukru, aby šly trubičky snadno a lehce sejmout. Přílišným tlakem by se zdeformovaly. Trubičky nechte 1 den v teple oschnout rozložené v jedné vrstvě.

4

Po zaschnutí trubičky polijte čokoládovou polevou a naplňte krémem nebo šlehačkou. Polevu dělejte z čokolády a pokrmového tuku (Omega) – v poměru 2 : 1 ve prospěch čokolády. Krémem trubičky plňte krátce před podáváním. Chcete-li je uchovat po delší dobu, zvolte nějakou trvanlivou náplň. Samotné nenaplněné trubičky vydrží v suchu a chladu dlouho. Můžete je mít předem připravené do zásoby.

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.