Jak udělat nepečené kávové cukroví | recept na nepečené vánoční cukroví
Jak udělat nepečené kávové cukroví | recept na nepečené vánoční cukroví. Nepečené cukroví se většinou dělá na poslední chvíli před slavnostní příležitostí, ke které je určené. Při jeho přípravě se zužitkují veškeré zbytky čokolády, rozlámaného pečiva, oříšků, kokosu atd. Letos se ke mně dostal recept, který jsem neznala a na první přečtení mě zaujal. Vyzkoušela jsem ho. Chutnal celé rodině, a proto ho nabízím k vyzkoušení i vám.
Co je potřeba
- 300 g fondánu
- 75 ml škrobového sirupu
- 200 g piškotových drobečků
- 25 g mleté kávy
- 150 g čokolády na vaření
- 2 lžičky oleje
- 30 g ztuženého tuku
- mleté mandle na obalení
Rozehřejte společně kousky čokolády, ztužený tuk a olej. Jakmile se vše propojí, polovinou potřete povrch placky. Dejte do chladu ztuhnout. Po ztuhnutí placku obraťte čokoládou dolů, na mírném teple rozehřejte druhou polovinu čokoládové polevy a rozetřete ji i na druhou, ještě nepolitou stranu. Těsně před ztuhnutím utvořte cukrářskou kartou nebo vidličkou v polevě vlnky. Dejte do chladu ztuhnout.
Diskuze k článku