Jak upéct mandlové rohlíčky | recept
Mandlové rohlíčky | recept. Rohlíčky z mandlového těsta patří mezi méně náročné cukroví. Zdobíme je podle toho, kolik máme času. Mandlové rohlíčky se mohou nechat obalené v cukru s vanilkou, naplnit krémem a polít čokoládou, nebo jen postačí konce rohlíčků namočit do čokolády. Těsto neobsahuje vejce, proto je křehké a mandlové rohlíčky je možné ihned konzumovat.
Co je potřeba
- 240 g hladké mouky
- 200 g másla nebo Hery
- 70 g moučkového cukru
- 100 g mandlí
Krok 1
Mandle spaříme, odstraníme slupku a jemně nastrouháme. Mouku, strouhané mandle, cukr a změklý tuk vypracujeme ve vláčné těsto. S těstem se velmi dobře pracuje, nelepí se. Hotové těsto necháme odpočinout v chladu, hodina stačí.
Krok 2
Těsto rozdělíme na stejně velké kousky. Rohlíčky můžeme péci ve formičkách a pak je plnit máslovým nebo jiným krémem a následně polít čokoládou. Dáváme-li přednost jednoduchému pečivu, tvarujeme rohlíčky ručně.
Krok 3
Z těsta vyválíme váleček, přeložíme ho na polovinu a stočíme do spirály. Vytvarujeme rohlíček a přeneseme jej na plech. Ten potřeme tukem nebo vyložíme papírem na pečení. Spirálové rohlíčky jsou nejlepší obalované v moučkovém cukru s vanilkou nebo skořicí. Obalujeme je asi 5 minut zchladlé. Cukr se hezky nachytá do záhybů a vanilka i skořice se k mandlové chuti hodí. Konce vyvalovaných rohlíčků jednoduše namáčíme do polevy z hořké čokolády.
Krok 4
Rohlíčky se pečou 10 až 12 minut při teplotě 180 °C. Doba pečení je orientační, záleží na vašem spotřebiči. Vychladlé cukroví uchováváme v nádobě s víkem.