Jak upéct „Sacher “ cukroví | recept na vánoční cukroví
Jak upéct „Sacher “ cukroví | recept na vánoční cukroví. Dnešní cukroví je sice trošku náročnější na čas, ale složité rozhodně není. Opět jsem se nechala inspirovat v zahraničí a ponechala jsem i slovo Sacher v názvu, i když se slavným dortem má cukroví společnou možná jen meruňkovou marmeládu. Cukroví je efektní a aby byl kontrast marcipánu a kakaového těsta větší, použila jsem černé kakao.
Co je potřeba
Těsto:
- 200 g hladké mouky
- 15 g kakaového prášku
- 150 g mletých mandlí
- 125 g moučkového cukru
- 2 žloutky
- 2 lžičky rumu
- 175 g másla
- meruňkovou marmeládu na potření
Marcipánová srdíčka:
- 150 g marcipánové hmoty
- 15 g moučkového cukru
Poleva:
- 100 g hořké čokolády
- 20 g ztuženého tuku
- lžičku oleje
Ztuhlé těsto vyválejte na plát silný 5 mm. Těsto musíte zpracovávat rychle, dokud je studené, jinak se lepí.
Pracuji vždy s malým množstvím, aby zůstalo tužší a abych nemusela těsto při vyvalování podsypávat. Těsto lze také vyvalovat mezi dvěma papíry na pečení. Vykrajujte srdíčka a skládejte je na plech. Pečte 10–15 minut při 170 °C. Upečené nechte vychladnout na mřížce.
Tipy
Cukroví potřebuje krátce odležet. Uchovávejte ho na chladnějším místě v uzavřené nádobě.
Diskuze k článku