Jak upéct mandlové muffiny bez mouky a cukru | recept
Mandlové muffiny bez mouky a cukru | recept. Následující článek vám poradí, jak snadno upéct rychlý moučník pro někoho odkázaného na dietu bez mouky a cukru. Muffiny sice nejsou zrovna levné, ale koupené vyjdou ještě dráž a chuť je nesrovnatelná. Nahradíte-li mandlovou mouku pšeničnou polohrubou ve stejném množství a přidáte-li 80 g cukru, můžete upéct muffiny pro strávníky bez dietního omezení.
Co je potřeba
- 175 g másla
- 2 vejce
- špetka soli
- 175 g rozinek
- 1 střední, hodně zralý banán
- 1/2 balení kypřicího prášku na pečení
- 240 g mandlové mouky (jemně rozemleté mandle, mohou být i se slupkou)
- 1 lžíce stevie v prášku – můžete ji vynechat
Mandlovou mouku promíchejte s kypřicím práškem a solí. I do těst na sladké moučníky se přidává špetka soli, sůl zlepšuje chuť. Pro diabetiky doporučuji vanilkovou sůl, dá se sehnat v některých prodejnách s kořením. Je to směs mleté vanilky a soli. Mandlovou mouku nemusíte kupovat, snadno si ji připravíte sami doma. Stačí jemně umlít mandle, slupka nevadí.
Muffiny upečte v předem vyhřáté troubě při teplotě 170 °C. Těsto vyskočí a povrch zhnědne. Před vyjmutím z trouby zkuste, zdali jsou muffiny propečené. Zapíchnutá špejle musí po vytažení zůstat suchá. Košíčky vyjměte z formy, jde to velmi lehce. Nechte je vychladnout na mřížce. Z tohoto množství je 14 muffinů.
Diskuze k článku