Jak upéct listový banánový koláč s karamelem
Jak upéct listový banánový koláč s karamelem | rýchlý recept na moučník z listového těsta. Dvojice karamelu a banánu je něco tak úžasného jako například dvojice jahod a šampaňského. Spolu prostě dokonale fungují. Jak moc dokonale, můžete díky tomuto receptu zjistit velice snadno a rychle. Když navíc chuť podpoříte jemných orestováním banánu na skořicovém másle, máte doslova klenot k odpolednímu kafíčku zajištěný.
Co je potřeba
Uvedené množství je do koláčové formy o průměru 28 cm.
- 1 balení listového těsta – již připraveného (vyváleného a zarolovaného-běžně k dostání v obchodech)
- 4 banány
- 20 g másla
- 1 lžička mleté skořice
- 150–200 g karamelového salka (zkaramelizované zahuštěné slazené plnotučné mléko)
Tipy
Karamelové salko je běžně k dostání v obchodech, můžete si ho ale jednoduše připravit i doma. Plechovku Salka (zahuštěné slazené plnotučné mléko) dejte do hrnce, zalijte vodou (je nutné, aby plechovka byla neustále ponořená) a vaříte 1,5–2 hodiny. Před otevření nechejte plechovku řádně vychladnout.
Varování
Karamelové salko během pečení, na okrajích a na místech nezakrytých banánem, bublá a má tendenci utíkat z formy. Při přípravě tedy raději nanášejte menší množství, i když si člověk chce té dobroty dopřát.
Diskuze k článku