Jak upéct listové řezy s pomerančovým krémem | recept
Jak upéct listové řezy s pomerančovým krémem | recept. Svěží pomerančový krém nanesený mezi dvěma plátky listového těsta a společně s nimi upečený, je ve svém výsledku opravdu famózním koláčem. Vychlazený a nakrájený na řezy je přímo neodolatelný.
Co je potřeba
- 2 balení listového těsta – již připraveného (vyváleného a zarolovaného)
- 350 ml plnotučného mléka
- 350 ml pomerančového džusu
- 150 g krupicového cukru
- 40 g hladké mouky
- 40 g kukuřičného škrobu
- 2 vajíčka
- 60 g másla
- 1 vanilkový cukr
- 20 g másla na potření těsta
Takto připravený koláč pečte v předem vyhřáté troubě při 180 °C (horkovzdušná trouba 160 °C) 40–45 minut dozlatova.
Po upečení nechejte ve formě zcela vychladnout a následně i zatuhnout v lednici, nejlépe do druhého dne, kdy se i krásně proleží. Vychlazený koláč krájejte ostrým nožem na řezy a servírujte jen tak nebo posypané moučkovým cukrem.
Tipy
Řezy můžete velice snadno chuťově obměnit. Do mléka stačí přidat džus jiné příchutě. Báječný je například meruňkový či banánový. V případě banánového krému neváhejte a po nanesení krému na plát listového těsta, jej ještě ozdobte na kolečky banánu.
Diskuze k článku