Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na křehké čokoládovo-arašídové věnečky z listového těsta | recept

Jak na křehké čokoládovo-arašídové věnečky z listového těsta | recept

Jak na křehké čokoládovo-arašídové věnečky z listového těsta | recept. Neotřelé spojení luxusního arašídového másla, lahodné smetany a sladkého medu vytvoří v kontrastu s hořkou čokoládou z obyčejného listového těsta přímo dechberoucí dobrotu, která vzhledem k nápadité úpravě bude i ozdobou jídelního stolu.

Co je potřeba

  • 2 balení listového těsta (již vyváleného, zavinutého a připraveného na pečicím papíře)
  • 100 g arašídového másla s kousky arašídů (crunchies)
  • 50 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžíce medu
  • 25 g nadrobno nasekané hořké čokolády či čokolády na vaření
  • vajíčko na potření těsta
1

V misce vymíchejte změklé arašídové máslo se smetanou a medem do vláčné konzistence.

Jak na křehké čokoládovo-arašídové věnečky z listového těsta | recept
2

Jeden plát listového těsta rozviňte a potřete připravenou arašídovou směsí.

Jak na křehké čokoládovo-arašídové věnečky z listového těsta | recept
3

Posypte nasekanou čokoládou.

Jak na křehké čokoládovo-arašídové věnečky z listového těsta | recept
4

Vše přikryjte druhým plátem těsta a dlaněmi ho lehce přitlačte.

Jak na křehké čokoládovo-arašídové věnečky z listového těsta | recept
5

Nožem či rádýlkem nařežte na pásky přibližně 1 cm široké.

Jak na křehké čokoládovo-arašídové věnečky z listového těsta | recept
6

Jednotlivé pásky stočte do vrtulky a následně smotejte do šneka.

Jak na křehké čokoládovo-arašídové věnečky z listového těsta | recept
7

Před pečením věnečky potřete rozšlehaným vajíčkem a poté vložte do předem vyhřáté trouby na 200 °C (horkovzdušná trouba 180 °C) a pečte asi 20 minut dozlatova.

Upečené a nesmírně voňavé věnečky jsou nejlepší ještě vlažné, kdy jsou opravdu luxusně křehké a křupavé. A upřímně: jsou tak dobré, že o moc déle ani nevydrží.

Jak na křehké čokoládovo-arašídové věnečky z listového těsta | recept

Tipy

  • Velkého úspěchu rovněž dosáhnete, pokud věnečky upečete z kynutého těsta. Zastánci klasického pečení s ním pak lépe přijmou netradiční, chuťově specifické arašídové máslo.
Autor: Markéta
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.