Jak na křehké čokoládovo-arašídové věnečky z listového těsta | recept
Jak na křehké čokoládovo-arašídové věnečky z listového těsta | recept. Neotřelé spojení luxusního arašídového másla, lahodné smetany a sladkého medu vytvoří v kontrastu s hořkou čokoládou z obyčejného listového těsta přímo dechberoucí dobrotu, která vzhledem k nápadité úpravě bude i ozdobou jídelního stolu.
Co je potřeba
- 2 balení listového těsta (již vyváleného, zavinutého a připraveného na pečicím papíře)
- 100 g arašídového másla s kousky arašídů (crunchies)
- 50 ml smetany ke šlehání
- 1 lžíce medu
- 25 g nadrobno nasekané hořké čokolády či čokolády na vaření
- vajíčko na potření těsta
Krok 1
V misce vymíchejte změklé arašídové máslo se smetanou a medem do vláčné konzistence.
Krok 2
Jeden plát listového těsta rozviňte a potřete připravenou arašídovou směsí.
Krok 3
Posypte nasekanou čokoládou.
Krok 4
Vše přikryjte druhým plátem těsta a dlaněmi ho lehce přitlačte.
Krok 5
Nožem či rádýlkem nařežte na pásky přibližně 1 cm široké.
Krok 6
Jednotlivé pásky stočte do vrtulky a následně smotejte do šneka.
Krok 7
Před pečením věnečky potřete rozšlehaným vajíčkem a poté vložte do předem vyhřáté trouby na 200 °C (horkovzdušná trouba 180 °C) a pečte asi 20 minut dozlatova.
Upečené a nesmírně voňavé věnečky jsou nejlepší ještě vlažné, kdy jsou opravdu luxusně křehké a křupavé. A upřímně: jsou tak dobré, že o moc déle ani nevydrží.
- Velkého úspěchu rovněž dosáhnete, pokud věnečky upečete z kynutého těsta. Zastánci klasického pečení s ním pak lépe přijmou netradiční, chuťově specifické arašídové máslo.