Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct lehké limetkové řezy s tvarohovým krémem | recept

Jak upéct lehké limetkové řezy s tvarohovým krémem | recept

Limetkové řezy s tvarohovým krémem | recept. Jestliže neholdujete kalorickým máslovým krémům, vyzkoušejte lehký tvarohový krém podle našeho receptu. V následujícím článku se dozvíte, jak upéct lehké limetkové řezy s tvarohovým krémem. Tyto řezy mají méně kalorií a navíc je jejich příprava velmi jednoduchá. Limetková šťáva dodá řezům lehce nakyslou chuť a příjemné svěží aroma.

Co je potřeba

Na těsto je potřeba (1 větší nebo 2 malé plechy či formy):

  • 200 g hladké špaldové mouky (nejlépe celozrnné)
  • 100 g třtinového cukru
  • 3 vejce
  • 10 lžic rostlinného oleje
  • 10 lžic mléka
  • 2 lžičky prášku do pečiva

Na krém potřebujeme:

  • 500 g měkkého tvarohu
  • 150 ml 12% smetany (pro odlehčení můžete použít mléko)
  • 100 g moučkového cukru
  • bio vanilkový cukr nebo vanilkový lusk
  • šťávu ze 2 limetek
  • 1 balení agaru či želatiny
1

Limetky sice obsahují méně vitamínu C než citrony, pořád jej však mají dostatek. Naopak v nich naleznete větší množství vitamínu A než v citronech. Dalšími cennými látkami obsaženými v limetkách jsou pak kyselina listová a další vitamíny skupiny B, draslík, hořčík, vápník a mnoho dalších minerálů a také antioxidantů. Limetky jsou sladší a aromatičtější než citrony.

2

A jaký je postup?

V misce vyšlehejte vejce s cukrem do pěny, přilijte mléko a olej a důkladně promíchejte. Pomalu přisypávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva.

3

Vyšší plech či formu vyložte pečicím papírem a vlijte do něj připravené těsto. Dejte jej péct do trouby vyhřáté na teplotu 180 °C zhruba na 20 – 30 minut.

4

Mezitím si připravte tvarohový krém následujícím způsobem: tvaroh vyšlehejte se smetanou a moučkovým cukrem. Přilijte limetkovou šťávu a vnitřek vanilkového lusku, případně vanilkový cukr. Agar připravte podle návodu na obalu, vlijte jej do tvarohového krému a dobře rozmíchejte.

5

Na vychladlý korpus rozetřete tvarohový krém a řezy dejte ztuhnout do lednice (nejlépe přes noc).

6

Po ztuhnutí řezy rozkrájejte a dozdobte kousky limetky a strouhanou limetkovou kůrou. Dobrou chuť!

Tipy

  • Limetky se většinou prodávají chemicky neošetřené, proto klidně použijte i limetkovou kůru. Přidat ji můžete nastrouhanou do těsta. Kůru před strouháním přesto důkladně omyjte horkou vodou.
  • Pokud Vám nevadí tmavší barva krému, můžete i při jeho přípravě použít třtinový cukr.
Autor: Jana F.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.