Jak upéct kynuté bulky se sýrem a šunkou
Jak upéct kynuté bulky se sýrem a šunkou | recept na domácí kynuté pečivo. Pečivo podle tohoto receptu se hodí jako příloha k zeleninovým jídlům, hustým přesnídávkovým polévkám a využijete ho i jako běžné pečivo. Nejlépe chutná čerstvě upečené a ještě vlažné. Na přípravě těsta není nic složitého, myslím, že se povede každému. Bulky kořením tymiánem, nemají příliš výraznou chuť a aromatická bylinka jim prospěje. Tymián můžete samozřejmě nahradit jiným kořením či bylinkou, zvolte si vaši oblíbenou.
Co je potřeba
- 500 g hladké mouky
- 250 ml mléka
- 1,5 balíčku sušeného droždí
- 1 lžička cukru
- 2 vejce
- 200 g tvrdého sýra
- 200 g libového uzeného masa nebo šunky
- trochu tymiánu
- lžička soli
- vejce na potření
Těsto rozdělte na stejně velké části. Množství těsta je na 20 bulek střední velikosti. Vytvořte bochánky a naskládejte je na plech s papírem na pečení. Pokud byste je pekli rovnou na plechu, ač vymazaném (tak jako já), připečou se. Sýr přidaný do těsta se roztaví, bulky se přichytí a nejdou dolů. Bulky nechte na plechu ještě 30 minut dokynout.
Diskuze k článku