Jak upéct výborný domácí chléb | recept
Jak upéct výborný domácí chléb | recept. Jak upéct výborný domácí chléb? Uvidíte, že to není tak složité, jak by se mohlo zdát. A má to své výhody. Nemusíte do obchodu, provoníte si celý byt, bude vás chválit celá rodina a ještě si pochutnáte. Chléb je nejchutnější ještě vlahý jen s máslem.
Co je potřeba
- 350 g hladké bílé mouky
- 150 g žitné celozrnné mouky, nejlépe chlebové
- 250 g vlažné vody
- ½ kostky droždí (21 g)
- 100 g jogurtu
- 2 čajové lžičky soli
- 1 polévková lžíce medu nebo cukru
- 2 polévkové lžíce balsamikového octa nebo stejné množství jablečného octa
- semínka, kmín podle své chuti
- tekutiny přilévejme opatrně, každá mouka jinak pije, ať takzvaně neutopíme mlynáře
Po hodině těsto přendáme ještě na půl hodiny do moukou vysypané ošatky dokynout.
Kameninový pekáč, nebo plech rozpálíme půl hodiny v troubě zapnuté na 200 °C.
Dvacet minut pečeme chléb přikrytý a dalších dvacet minut odkrytý při 220 °C. Uvidíme, že kůrka, která se vytvoří nemá konkurenci. A hlavně jestli pečeme pro své blízké, manžela, děti, vnoučata….nezapomeneme jako vždy hlavní ingredienci LÁSKU.
Diskuze k článku