Jak upéct krémový hruškový koláč | recept
Krémový hruškový koláč | recept. Recept na krémový hruškový koláč je spojením sladkých hrušek, kakaového křehkého korpusu a jemné vrstvy z tvarohu a zakysané smetany. Příprava hruškového koláče není nijak složitá ani příliš zdlouhavá. Kakaové těsto si navíc můžete připravit v časovém předstihu (než ho použijete, uchovejte ho v chladničce). Vyzkoušejte si upéct vynikající krémový hruškový koláč, určitě Vám také zachutná.
Co je potřeba
Na těsto:
- 150 g tvarohu
- 6 lžic slunečnicového oleje
- 1 vejce
- 40 g cukru
- 2 lžíce kakaového prášku
- 300 g hladké mouky
- ½ kypřicího prášku do pečiva
- špetka soli
- máslo na vymazání plechu
Na náplň:
- 1,5 kg hrušek ( přibližně 4 hrušky)
- kůru i šťávu z jednoho citronu
- 3 vejce
- 1 vaničku tvarohu
- 1 zakysanou smetanu
- 60 g cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- špetka mletého hřebíčku a špetka skořice (nemusí být)
Do tvarohové směsi přisypte mouku, kypřicí prášek, sůl a nejlépe rukama zpracujte na hladké těsto. Kdyby se vám zdálo příliš tuhé, můžete přidat po lžících trochu vody. Pekáč běžných rozměrů (30 cm x 40 cm) vymažte máslem nebo vyložte pečicím papírem a těsto do něj vmačkejte. Případně ho můžete předem vyválet na potřebný rozměr, to se hodí zvláště v případě, že jste těsto právě vyndali z ledničky.
Diskuze k článku