Přejít k hlavnímu obsahu

Jak upéct koláč s ovesnými vločkami a tvarohovou náplní s banány | fit recept

koláč s ovesnými vločkami a tvarohovou náplní s banány

Koláč podle následujícího receptu se dá zařadit i do dietního jídelníčku. Je lehce oslazený pouze medem a další sladkost mu dodají banány. Proto do náplně přidejte hodně zralé plody s hnědými skvrnami na slupce, bývají nejsladší. Koláč doporučuji před krájením nechat vychladnout, tvarohová náplň se zpevní a řezy budou úhlednější.

Budete-li dodržovat uvedené množství ingrediencí a koláč rozdělíte na 10 porcí, tak jedna porce obsahuje 309 kcal, 14 g bílkovin, 29 g sacharidů a 15 g tuku.

Co je potřeba

Na krustu:

  • 300 g jemně mletých ovesných vloček
  • 70 g másla (nebo kokosového oleje)
  • 30 g medu
  • 1 vejce
  • sůl

Na náplň:

  • 2 banány
  • šťáva z 1 citronu
  • 500 g ricotty
  • 200 g tvarohu
  • 4 vejce
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
1

Začněte přípravou krusty (korpusu)

Začněte tím, že nastavíte teplotu trouby na 175 °C. V misce přiměřené velikosti promíchejte ovesné vločky s máslem, tekutým medem, špetkou soli a vejcem a vypracujte těsto. Hotové těsto rovnoměrně rozprostřete v dortové formě o průměru 25 cm. Formu předtím, než vložíte těsto, vyložte papírem na pečení.

Pečte v předehřáté troubě 15 minut.

krusta z ovesných vloček na koláč
2

Jak udělat tvarohovo-banánovou náplň

Během pečení krusty z ovesných vloček si připravte tvarohovou náplň. Je to velmi snadné, všechny potřebné ingredience na ni rozmixujte dohladka.

3

Jak koláč dokončit

Po 15 minutách pečení vyndejte krustu z trouby a nalijte na ni připravenou tvarohovou náplň. Formu vraťte zpět do trouby a koláč dopékejte ještě 40–45 minut při teplotě 165–175 °C.

upečený koláč s ovesnými vločkami a tvarohovo-banánovou náplní

Tipy

Z ovesných vloček a banánů se dají upéct i výborné sušenky. Vybrali jsme pro vás dva osvědčené recepty na vyzkoušení.

Jak upéct ovesné sušenky s banány | recept

Jak upéct luxusní kakaové ovesné řezy z banánů, jablek a kakaovo-banánovou polevou

Autor: Mirka K.
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.