Jak upéct kakaové cukroví s kokosem | recept
Kakaové cukroví s kokosem | recept. Toto cukroví se dá péci na poslední chvíli před příležitostí, na kterou ho plánujete. Těsto je hodně kakaové a v chuti dominuje kakao a kokos. Cukroví je nejlepší plnit čokoládovým nebo kokosovým krémem, aby se zbytečně nepřidávala další chuť.
Co je potřeba
- 100 g strouhaného kokosu
- 240 g hladké mouky
- 220 g másla
- 1 žloutek
- 120 g moučkového cukru
- 3 vrchovaté lžíce kakaa
- špetka soli
Všechny potřebné suroviny si připravíme alespoň 2 hodiny předem, aby měly stejnou teplotu. Kakaový prášek na toto pečivo by měl být hodně tmavý a obsahovat trochu více tuku, než je v běžně prodávaných prášcích, ty jsou většinou odtučněné. Obsah kakaového másla by měl být alespoň 20 %. Některá kakaa holandského typu to splňují. Jeden ryze český potravinářský řetězec prodává výborné kakao, které toto splňuje pod značkou Premium. I cena je více než příznivá. Máslo nenahrazujte jiným tukem.
Placičky se pečou při teplotě 180 °C ve vyhřáté troubě. Jakmile začnou intenzivně vonět, jsou pečené. Trvá to zhruba 10 minut, záleží na typu spotřebiče. Sejmeme je i s papírem z plechu a necháme vychladnout na rovné podložce. Pozor, aby se jednotlivé sušenky při chladnutí nepřekrývaly, zkroutily by se. Vychladlé sušenky slepujeme krémem a uskladníme v uzavřené krabici. Dobu k rozležení nepotřebují, jsou ihned ke konzumaci. Pro vylepšení vzhledu se mohou ozdobit linkami z bílé čokolády.
Příprava krémů:
- Na kokosový krém rozmixujeme trochu kokosové moučky, přidáme kousek másla, cukr a ochutíme rumem.
- Čokoládový krém připravíme tak, že do rozpuštěné čokolády vmícháme kousek másla, kápneme rum a když směs začne houstnout, rychle slepujeme.
Diskuze k článku