Co je potřeba

  • 400 g hladké mouky
  • 140 g krystalového cukru
  • 250 g másla
  • 1 kávová lžička prášku do pečiva
  • 2 žloutky
  • trochu kakaa
  • strouhaný kokos na podsypávání
  • tužší džem
  • čokoládu
1

V misce utřeme máslo s cukrem a žloutky. Přidáme hladkou mouku promíchanou s práškem do pečiva a utvoříme těsto. Těsto rozdělíme na dva díly a jeden díl obarvíme přidáním kakaa. Musíme ho zpracovávat delší dobu, aby těsto nebylo mramorované ale rovnoměrně hnědé. Připravené těsto odložíme do chladu alespoň na hodinu. Můžeme ho nechat v chladu i přes noc a pokračovat v práci až druhý den.

2

Světlé těsto rozválíme na tenký plát a vykrájíme tvořítkem kytičky. Vložíme je do formiček na košíčky a střed přimáčkneme. Můžeme vykrajovat i motýlky či vážky. Těsto se mírně lepí, při válení ho podsypáváme strouhaným kokosem nebo ořechy a válíme přes papír na pečení.

3

Z tmavého kakaového těsta vykrájíme kolečka nebo lístečky.

4

Těsto dáme péci do vyhřáté trouby na teplotu 180 °C a pečeme do zezlátnutí okrajů.

5

Plníme hustým džemem a aby se hezky leskl, na mírném teple ho v kastrůlku rozpustíme. Tekutým džemem, pomocí lžičky, plníme středy kytiček. Džem nesmí být horký, musíme ho za stálého míchání vychladit do stavu, ve kterém bude mít tendenci tuhnout. Před další prací necháme džem v pečivu ztuhnout.

6

Tmavá kolečka polijeme celá čokoládou a přilepíme květinku, nebo čokoládu kápneme jen doprostřed kolečka a přilepíme druhou část. Hotové cukroví uskladníme na chladném místě. Doba k uležení je týden.

Autorská práva ZDE

Hodnocení

Vaše hodnocení: Žádné
1
Average: 1 (1 vote)