Jak upéct hruškový koláč | recept na kynutý moučník
Jak upéct hruškový koláč | recept na podzimní moučník. Koláče s hruškovou náplní jsou především atributem Valašska. Tam se jim ovšem říká frgále. A frgále jsou „in“. Kupujeme je na poutích, na farmářských, lidových či řemeslných trzích, a možná nás napadne, zda bychom je mohli upéct doma? Nabízíme jeden z přemnoha receptů. Ale pro jistotu (s ohledem na Valachy a Evropskou unii), nebudeme hruškový koláč nazývat frgálem, i když předpis z Valašska pochází. Jak upéct hruškový koláč? Zkuste hruškový koláč z kynutého těsta a s drobenkou s námi.
Diskuze k článku
Přidat komentář
Další zajímavé články
Jak udělat hruškový džem | recept
Recept na hruškový džem. V záplavě chutí exotického ovoce někdy potěší prostá a nekomplikovaná chuť jemného ovocného produktu. Takovým je i hruškový d…
Jak upéct ovocné koláče | recept s letním ovocem
Jak upéct ovocné koláče | recept s letním ovocem. Koláče z kynutého těsta se šťavnatým sezónním ovocem se nikdy nepřejedí. Podle toho, jak postupně do…
Jak připravit obrácený hruškovo-ostružinový koláč | recept
Hruškovo-ostružinový koláč | recept. Ostružiny jsou k dispozici pouze po krátkou dobu roku, proto je potřeba si je užít. Jsou skvělé samy o sobě v syr…
Jak udělat hruškovou marmeládu | recept
Jak udělat hruškovou marmeládu | recept. Po hruškové marmeládě rádi sáhneme při dokončování litých perníků či při plnění palačinek, pirožků a taš…
Jak udělat hrušková povidla | recept
Recept na klasická hrušková povidla. Hrušková povidla jsou polotovarem pro pečení buchet a koláčů v době, kdy není sezonní ovoce, a nebo je příliš dra…