Jak upéct dvoubarevné kokosky | recept
Dvoubarevné kokosky | recept. K pečení kokosek se mnozí uchylují kvůli přebývajícím bílkům z jiných druhů cukroví. Zároveň jde o jedno z nejrychlejších a nejsnazších druhů vánočního pečiva. Kokosky nejsou náročné na ingredience ani na postup. Zvládnou je proto i kuchařští začátečníci. Podle následujícího receptu si připravíte netradiční dvoubarevné kokosky. Tmavá část je obarvena a ochucena kakaem. Vyzkoušejte neotřelou variantu kokosek.
Co je potřeba
- 2 bílky
- špetku soli
- 1 lžičku octa (nemusí být)
- 60 g cukru moučka
- 50 g strouhaného kokosu
- ½ lžičky vanilkové esence
- špetku citronové kůry
- 2 lžíce kakaa
Do tuhého sněhu zapracujeme ještě cukr. Šleháme, dokud nedocílíme lesklé konzistence, pokud používáme třtinový, tak bude sníh hotový, jakmile se obarví na světle hnědo tím, jak se cukr rozmixuje. Do hotového sladkého sněhu nakonec přimícháme všechen kokos, počínáme si co nejopatrněji, aby sníh moc neklesl. Následně přidáme ještě špetku citronové kůry a trochu vanilkové esence a promícháme.
Plech vymažeme nebo vyložíme pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 170 °C. Lžičkou vykrajujeme kousky a pokládáme je na plech. Hromádky vytvoříme asi z poloviny kokosové směsi. Ke zbytku těsta přimícháme kakao. Poté vykrajujeme menší lžičkou kousky, z nichž vytvoříme "čepičku" na bílém základu kokosek. Vzniknou nám tak dvoubarevné kousky.
Diskuze k článku