Přejít k hlavnímu obsahu

Jak na kokosové sušenkové řezy | recept

Jak na kokosové sušenkové řezy | recept

Kokosové sušenkové řezy | recept. Kokos se ustálil v našem vánočním cukroví už před časem. Pokud děláte kokosky spíše jako znouzecnost, když zbydou bílky po zadělání jiných těst, zkuste letos rehabilitovat kokos třeba s našimi kokosovými řezy. Navíc se obejdete bez vykrajování. Recept je tak vhodný i pro cukrářské začátečníky.

Co je potřeba

Na těsto budeme potřebovat:

  • 125 g másla
  • 50 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžíci zakysané smetany
  • kůru z ½ citronu
  • 150 g hladké mouky
  • 1 lžíci kakaa
  • ½ kypřicího prášku do pečiva

Na náplň si přichystejte:

  • 60 g kokosu
  • 50 g moučkového cukru
  • 1 bílek
  • 100 ml plnotučného mléka
  • rybízovou marmeládu na potření
  • 60 g hořké čokolády
  • 20 g ztuženého tuku nebo másla
1

Nejprve si přichystáme všechny suroviny na kuchyňskou linku. Necháme je chvíli odpočinout, aby získaly pokojovou teplotu. Poté nasypeme na vál nebo do hlubší mísy mouku, kypřicí prášek, špetku soli, cukr a kakao. Přidáme máslo, které nakrájíme na kostičky, a zakysanou smetanu. Postupně zpracujeme na hladké těsto. To jako obvykle zabalíme do fólie a necháme odležet v lednici, stačí hodina, ale pokud ho tam necháte do druhého dne, tak tím těstu jen prospějete.

2

Mezitím si připravíme náplň. Bílky vyšleháme se špetkou soli do tuhého sněhu. Poté zapracujeme do sněhu cukr. Tuto hmotu pak promícháme s kokosem. Poté přilijeme mléko.

3

Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Kakaové těsto rozdělíme na dvě poloviny. Z obou vyválíme tenké placky v tvaru chlebíčkové formy. Na dno položíme jeden plát.

4

Dále do formy nandáme kokosovou hmotu a rovnoměrně ji rozetřeme. Na ni položíme druhý plát těsta. Formu vložíme do trouby a pečeme do zlatova. Hotový moučník necháme vychladnout. Poté ho pomažeme rybízovou marmeládou a necháme chvíli oschnout.

5

Čokoládu rozlámeme na kostičky a rozpustíme s tukem ve vodní lázni. Nakonec polevu nalijeme na vrstvu marmelády a rozetřeme do hladka. V chladu necháme ztuhnout a poté ostrým nožem nakrájíme na drobné řezy. Uchováváme v chladu.

Autor: marketahoz
|
Hodnocení

Diskuze k článku

Další zajímavé články

Teď už vám neuteče žádný recept nebo návod.

Všechny nové recepty, sezónní rady, tipy a návody najdete v pravidelném JakTak zpravodaji ve své e-mailové schránce. ZDARMA.